keskiviikko 3. elokuuta 2011

mummolaan kasvamaan


Mummon luona ei tule koskaan nälkä, ruokaa saa vähintään tunnin välein. Mummolassa täytyy syödä kaikkea, koska vain monipuolisella ruokavaliolla kasvaa. Myöskin kalakukkoa. Kun syö kalakukkoa niin voi samalla katsella Suomen karttaa. Suomen kartta on ollut samalla seinän paikallaan vähintään 17 vuotta. Samoin Kotiliesi-kalenteri. Sitten kun on syöty, kuunnellaan radiosta uutiset. Sen jälkeen luetaan sanomalehti ja sitten katsotaan televisiosta uutisia. Sitten yleensä syödään.

Usein keskustellaan aiheista "ethän pese liian usein hiuksiasi", "onhan teidän koulussa mahdollisuus ostaa välipalaa" ja "kyllä sinä sitten ahkerasti luet aina tentteihin". Mummolle kaikki kokeet on tenttejä. On imartelevaa, että mummo luulee mun lukevan ahkerasti. Olen kertonut sille vain äidinkielen numerot.

Oli nurinkurista käydä mummolasta isän mökillä, lapsena kävin mökiltä mummolassa. Kävelin pikkumökkitietä saunakamppeet olalla laulaen melkein kovaa. Sitten mökillä saunassa oli pakko laulaa Igoria, en voi niin intensiivisen saunaigorjakson jälkeen olla laulamatta sitä.



Tuon traktorin on hyvä tuossa.
Luin illalla salaa mummon kirjoja. Mummo on vanha äidinkielenopettaja, joten sillä saa olla paljon paljon kirjoja. Luin Eläinten vallankumousta yhden luvun, Tamaraa yhden luvun, Utopiaa yhden sivun ja Miten elämä onnistuu -kirjaa yhden lauseen. En muista sitä lausetta, koska se oli tosi huono. Ehkä jotain: "Vauvojen perustarpeet kuuluu täyttää." Mutta muut kirjat aion joskus lukea ihan oikeasti.


Peltoon on iloista sohaista kameralla.

Rakastan viime puheluni kestoa. Niin ja uusi lukija, kivaa

3 kommenttia:

  1. igor on hyväntahtoinen mies.

    mulla on sellainen olo, että saattaisin vaikka viihtyä teidän mummolassa ja sen kirjahyllyjen äärellä. koska kirjahyllyt on aika kivoja.

    VastaaPoista
  2. Igorrr ♥ Saunalaulujen ehdoton ykkönen, oijoi. Nostalgiaa taas.

    Ja hullun kiva toi eka kuva! Ja muutkin kyllä.

    Syöminen on myös hyvä asia. Sitä tulee itsekin aina mummolassa ja myös sen ulkopuolella paljon harrastettua. Jos ei syö, saattaa kuolla.

    VastaaPoista
  3. Jos lapioi lunta, niin ei voi olla muutaku hyväntahtoinen.

    Mä arvasin elli, että sä sanot kirjahyllyistä jotain.

    Syöminen on toden totta tärkeää. Mummolassa sen tärkeys korostuu tosi paljon. Jos ei syö niin toden totta kuolee.

    VastaaPoista